Hlavní stránka VRACENÍ ZBOŽÍ

VRACENÍ ZBOŽÍ

Podmínky vracení zboží AUTOKONEX s.r.o.
Prodávající se může s kupujícím dohodnout na vrácení zboží v prodejním místě prodávajícího, kde zboží zakoupil a to společně s prodejním dokladem spolu s řádně vyplněnou průvodkou vráceného zboží, která je k dispozici na webu prodávajícího a na všech prodejních místech prodávajícího. Bez řádně vyplněné průvodky není prodávající povinen zboží převzít.
V případě dohody mezi dodavatelem a odběratelem je odběratel oprávněn zboží vrátit dodavateli a dodavatel v takovém případě vrátí odběrateli za níže uvedených podmínek kupní cenu zboží či její poměrnou část. Vrácené zboží musí být nepoužité, nepoškrábané, v původním stavu a původním neponičeném (nepopsaném, neroztrhaném a nepolepeném) obalu (platí pro všechny lhůty vrácení).
Při dohodě o vrácení zboží do 7 pracovních dnů ode dne dodání zboží má kupující nárok na vrácení kupní ceny vráceného zboží v plné výši.
Při dohodě o vrácení zboží ve lhůtě od 8 do 13 pracovního dne ode dne dodání zboží má kupující nárok na vrácení 90% kupní ceny vráceného zboží (tj. stornopoplatek 10%).
Po uplynutí 14 pracovních dnů zboží nelze vrátit (v ojedinělých případech prodávající zboží vezme zpět na sklad s 50% storno poplatkem z kupní ceny).
V případě, že ke dni vrácení zboží nebyla kupujícím kupní cena uhrazena, má prodávající právo požadovat po kupujícím úhradu ve výši odpovídající 10% z kupní ceny v případě vrácení zboží do 7 pracovních dnů ode dne dodání zboží, 25% z kupní ceny v případě vrácení zboží ve lhůtě od 8 do 13 pracovních dnů ode dne dodání zboží, a 50% z kupní ceny v případě vrácení zboží po uplynutí 14 pracovních dnů ode dne dodání zboží kupujícímu.
- Vrácení originálních dílů: Dodané originální díly, tedy díly dodané přímo od autorizovaných výrobců, kterými se rozumí smluvní partneři automobilek, tedy výrobci a dodavatelé, dodávající své výrobky do prvovýroby automobilů, není možné vracet.
 
 - Vracení elektro dílů a elektro součástí: Elektro díly a elektro součásti není možné vracet. Elektro díly není možné pro další prodej vyzkoušet ani ověřit jejich 100% stav, proto je není možné vracet. Vrácením je myšleno zejména vrácení zboží bez udání důvodu i za předpokladu splnění veškerých podmínek nutných k vrácení dílu (např. kompletní, nepoškozený díl s dokladem o prodeji apod.). Nelze vracet: • žárovky, • čidla a senzory • řídící jednotky, • relé, • cívky, • výbojky • a jiné elektrosoučástky